Европа не е заплашена от ебола

| от |

Не съществува заплаха от разпространяване в Европа на вируса на еболата в Европа, заявява Райнхард Бургер, шеф на Института по вирусология „Роберт Кох“. Както в Германия, така и в цяла Европа са налице всички условия за оказване на квалифицирана медицинска помощ на заразените, предаде News7.

Затова риск от разпространяване на заболяването няма, твърди вирусологът пред вестник „Пасауер нойе пресе“. Тези дни на международното летище на Франкфурт на Майн, на което всеки дан кацат десетки самолети от Африка, има засилени санитарни мерки във връзка с епидемията от ебола в някои африкански страни.

В изявление за „Франкфуртер рундшау“ началникът на департамента по здравеопазване към градското кметство Рене Готшалк увери, че „нищо не можа да остане незабелязано“ при проверките. По последни данни на Световната здравна организация в настоящата епидемия от ебола в няколко държави в Западна Африка са починали 961 човека. Носители на смъртоносния вирус, срещу който още не е създадена ваксина, са 1779 души.

 
 
Коментарите са изключени за Европа не е заплашена от ебола