Ева Паунова: Е-управлението ще спести средства и време

| от |

Електронното управление ни предлага възможност за изграждане на нови пазари и ще спести средства, време и енергия на данъкоплатеца, заяви българският депутат от ГЕРБ/ЕНП Ева Паунова в дебата относно единния цифров пазар със заместник-председателя на Европейската комисия – Андрус Ансип.

„Няма как да живеем в Дигитална Европа, докато администрациите ни не са съобразени с развитието на информационните технологии. Трябва да можем да използваме обществените услуги със същата лекота, с която днес използваме онлайн банкирането”, каза Паунова по време на третия ден от ноемврийската пленарна сесия на Европейския парламент в Страсбург.

Според евродепутата, в Европа имаме нужда от справедлив пазарен рефер, който да осигури равнопоставеност за всички играчи в Единния цифров пазар, без да се стреми да създава законодателство само за дадени участници. Тя призова Европейския парламент да спазва поетия ангажимент относно мрежовата неутралност чрез приемане на законодателство, което да позволи на интернет да бъде основен двигател на конкурентоспособността, икономическия растеж, социалното развитие и иновациите.

Ева Паунова определи премахването на таксите за роуминг като революционна стъпка, без която Единният цифров пазар няма да бъде завършен. Тя изрази увереност, че правителствата ще работят заедно с потребителите за премахване на роуминга в реални срокове.
Цифровият единен пазар е една от най-обещаващите области на напредък, с потенциал за печалби от повишаване на ефективността в размер на 260 милиарда евро годишно. Неговото завършване е основен приоритет на Ева Паунова в работата й в Комисията по вътрешен пазар и защита на потребителите на ЕП./technews.bg

 
 
Коментарите са изключени за Ева Паунова: Е-управлението ще спести средства и време