ЕС ще предприеме мерки срещу Русия, ако тя не промени позицията си по въпроса с Крим

| от |

0,,17489255_303,00Министърът на външните работи на Германия Франк Валтер Щанмайер призова Москва да измени позицията си по въпроса с Крим. „Ако Русия в последния момент не отстъпи, то ние ще дадем подобаващ отговор на срещата на министрите на външните работи на ЕС, която ще се проведе на 17-и март.”, е казал Щанмайер, предаде ИТАР-ТАСС.

Украинците трябва да се въздържат от участие в т.нар. референдум, организиран от сепаратистите, заяви временният президент на Украйна Александър Турчинов, предде Фокус.„Този референдум нарушава конституцията на Украйна и конституцията на Автономна република Крим и е фалшив от началото до края му, неговите резултати няма да отразят реалните настроения сред населението на автономията. Трябва да се разбере, че неговият изход е предначертан от Кремъл, на когото е нужно някакво основаните, за да въведе официално войската си на наша земя и да започне война, която ще разруши човешки съдби и икономическите перспективи пред Крим”, се казва в изявлението на президента. „Единственото правилно решение от страна на кримчаните е да игнорират тази провокация на Крим. Обръщам се към жителите на Крим с призива да се отнесат отговорно към своето бъдеще, да не се поддават на фалшиви обещания, които ще доведат региона до социално-икономическа катастрофа”, се посочва още в изявлението на Турчинов.

Същевременно, референдумът в Крим протича спокойно. Международните наблюдатели не са забелязали никакви нередности до този момент, предаде Газета.ру. „Много е важен фактът, че представителите на татарското малцинство също участват в референдума”, каза депутатът от полския парламент Матеуш Пискорски, който оглавява делегацията.

 
 
Коментарите са изключени за ЕС ще предприеме мерки срещу Русия, ако тя не промени позицията си по въпроса с Крим