ЕС предупреди авиокомпаниите да се пазят от руски ракети

| от chronicle.bg, по Bloomberg |

Европейската агенция за авиационна безопасност предупреди авиооператорите за потенциална опасност при полети над Иран, Ирак и Каспийско море, след като Русия започна да изстрелва ракети към цели в Сирия.

Европейската агенция отбелязва, че в района на Каспийско море се изстрелват ракети от военни кораби, но не препоръчва на авиооператорите да избягват полети в района.

Air France вече обяви, че заради предупреждението ще промени полетите си, но не даде повече подробности. Компанията вече не лети до Йемен, Украйна, Сирия, Ирак или Либия.

Същевременно Lufthansa няма да променя маршрута си и от компанията не виждат необходимост от промени, като се има предвид наличната информация по въпроса.

По-рано холандските власти обявиха, че във вторник ще публикуват доклада за сваления малайзийски самолет MH17, който преди година се разби в Украйна с 298 пасажери на борда.

Украйна и други държави обвиняват проруските сепаратисти за обстрелване на самолета с ракета, докато Русия отрича да е замесена по какъвто и да е начин и обвинява украинската армия.

 
 
Коментарите са изключени за ЕС предупреди авиокомпаниите да се пазят от руски ракети