ЕС никога няма да признае анексирането на Крим

| от |

Европейският съюз никога няма да признае анексирането на Крим от Русия, заяви върховният представител на ЕС по външната политика Федерика Могерини.

„Разбира се, че обсъждахме проблема „Крим“. И потвърждавам, че Евросъюзът никога няма да признае присъединяването на Крим към Руската федерация“, заяви Могерини след заседанието на Съвета по външни работи на ЕС.

Могерини обяви и за предстоящото налагане на нови санкции на Русия. „На заседанието отново бе потвърдена готовността за бързо приемане на нови санкции срещу Москва. Въвеждането им обаче изисква допълнителна техническа работа“.

Решението ще бъде взето на срещата на ЕС на 18-19 декември, уточни Могерини. Очаква се в рамките на новите санкции да бъде наложена възбрана върху инвестициите от ЕС в Крим. Ще бъдат наложени и редица търговски ограничения.

Изявлението на Могерини е в пълно противоречие с думите на Ангела Меркел, казани часове по-рано. Фрау канцлерин заяви, че не очаква на срещата на върха в ЕС да бъде взето решение за налагането на нови санкции на Русия. /БГНЕС

 
 
Коментарите са изключени за ЕС никога няма да признае анексирането на Крим

Повече информация Виж всички