Ердоган сравни Израел с Хитлер

| от |

Турският премиер Реджеп Тайип Ердоган отправи едно от най-силните си обвинения срещу Израел, заявявайки, че еврейската държава прилага методите на Хитлер срещу палестинците.

Говорейки по време на масов митинг в Източна Турция по време на предизборната си кампания, Ердоган заяви, че е щастлив да върне наградата за мир, връчена му от еврейска организация през 2004 г.

„Ако подкрепяте тази жестокост, този геноцид, тези хитлерови методи и убийството на деца, вземете си наградата обратно“, заяви Ердоган в източната провинция Ван. „Каква е разликата между действията на Израел и тези на нацистите и Хитлер. Как можете да обясните това, което израелската държава прави в Газа, Палестина, ако не с геноцид? Това е расизъм. Това е фашизъм. Това е поддържането на духа на Хитлер жив“, каза още турският премиер.

Ердоган, който представя себе си като защитник на палестинските права, засили критиките си към израелската военна операция в Ивицата Газа с почти ежедневни обвинения по време на предизборни митинги в навечерието на президентските избори на 10 август.

АФП / БГНЕС

 
 
Коментарите са изключени за Ердоган сравни Израел с Хитлер