Ердоган: Аз съм крайно против ежедневната употреба на интернет

| от |

Турският президент Реджеп Ердоган заяви, че е абсолютно против интернет за всекидневна употреба“, като защити ограниченията на свободата в мрежата.

Ердоган направи този коментар по време на среща с активисти от правозащитни организации в Анкара. Той обоснова затягането на контрола върху изразяването в интернет с думите, че екстремистките организации, включително и „Ислямска държава“ (ИД), използват мрежата за набиране на хора. „Аз съм все повече срещу ежедневната употреба на интернет“, каза президентът.

От Комитета за защита на журналистите, участвал на срещата с Ердоган, „лидерите на Турция агресивно защитиха своите интереси по въпроса за свободата, като отричат, че са упражнили неправомерен натиск“. Според комитета Ердоган е отхвърлил упреците с думите: „Медиите никога не трябваше да получават свободата да критикуват“.

По време на среща с активисти премиерът Ахмет Давутоглу е изразил готовност да защити всички заплашени журналисти. „Макар че не сме съгласни с правителствените лидери за ролята на новинарските медии, ние сме окуражени, че те искат да се срещнат с нас“, казаха от комитета./АФП, БГНЕС

 
 
Коментарите са изключени за Ердоган: Аз съм крайно против ежедневната употреба на интернет