Енциклопедия на разходите: Сочи 2014

| от |

25,1 млрд. долара от федералния бюджет, 1 млрд. долара от регионалния бюджет, 10.5 милиарда долара от държавните компании, 7,6 милиарда долара банков заем, 1,6 милиарда долара частни инвестиции. Общо 45,8 – милиарда долара. Анти-корупционната фондация изработи енциклопедия на всички присвоени пари от Сочи 2014.

2

„Енциклопедията“ е разделена на три основни категории: колко общо за изхарчени, кои са основните хора, които са взели (откраднали) най-много и какви или колко измами е направени.

Сред примерите е пътят до ВИП курорта „Лунная поляна, който струва около 64 милиона долара и който е направен само защото това е любимата ски дестинация на Путин. (Официалната версия е, че пътят е пробит заради метеорологичната станция).

Комбинацията от магистрала и железница Адлер – Лунная поляна, е най-големият проект на тази олимпиада, който струва повече, отколкото цялата организация на Олимпиадата във Ванкувър – 8,7 млрд. долара.

1

Новият хотел „Азимут“ който струва 477 милиона долара е собственост на милиардера Виктор Векселберг, въпреки че 92% от разходите за строителството са покрити от държавата.

Цялата Енциклопедия може да видите тук