„Ел Класико“: Съдби на кръстопът

| от |

Тази вече ни предстои поредния галактически сблъсък между Барселона и Реал (Мадрид). Титанична битка, която ще реши съдбата на двата испански гранд до края на сезона.

„Блаугранас“ имат леко предимство пред своя вече опонент. Селекцията на Лучо Енрике е с точка аванс на върха, а победа днес ще даде сериозен тласък на каталунските амбиции за нова титла.Загуба в голямото дерби пък почти сигурно ще значи уволнение за треньора на Реал-Карло Анчелоти.Въпреки отличния изминал сезон и ударното начало на тази кампания, Карлето сякаш вече няма необходимата власт в клуба. Нещо повече, легендарният специалист дори има ултиматум за задължителна победа от президента на „кралете“-Флорентино Перес. Това обаче е доста трудно постижимо, тъй като „белия балет“ играят много трудно на „Камп Ноу“ и имат едва 19 успеха в сърцето на каталунската столица.

До последно под въпрос за Барса ще бъде Серхио Бускетс. Опорният халф е възстановен от своята травма, но няма необходимия игрови ритъм. Ако остане на резервната скамейка, Барса ще играе в същата формация от успешния мач срещу Ман Сити. Тогава в халфовата линия бе Хавиер Масчерано, а като централен бранител игра Жереми Матийо. Всички в лагера на домакините ще разчитат на намиращото се в изключителна форма трио: Меси-Неймар-Луис Суарес. Най-вероятно последното си голямо дерби ще изиграе Шави, който през лятото ще поеме към Катар или САЩ.

Скандалите следват неотлъчно играчите на Реал (Мадрид) през последната седмица. Приятелството в съблекалнята на столичани явно вече е история, тъй като на нож са Кристиано Роналдо и част от останалите звезди на „лос меренгес“. Всички те обаче се намират в доста слаба форма, която ясно си пролича и в последните няколко мача на мадридския тим. Добра новина за Карло Анчелоти е завръщането на Серхио Рамос, който ще трябва да придаде така нужната стабилност в отбраната на Реал.

Двубоят е от 22:00 часа българско време и ще бъде ръководен от Матеу Лаус.

БАРСЕЛОНА – РЕАЛ (МАДРИД)

СТАДИОН: „Камп Ноу“

СЪДИЯ: Матеу Лаос

Вероятни състави:

БАРСЕЛОНА (4-3-3): Браво; Д. Алвеш, Пике, Масчерано, Алба; Ракитич, Бускетс, Иниеста; Меси, Л. Суарес, Неймар

РЕАЛ (МАДРИД) (4-3-3): Касийяс; Карвахал, Пепе, С. Рамос, Марсело; Модрич, Кроос, Иско; Бейл, Бензема, К. Роналдо

/ ТопСпорт

 
 
Коментарите са изключени за „Ел Класико“: Съдби на кръстопът