Ед Милибанд може да загуби лидерството на Лейбъристите

| от |

Ед Милибанд може да загуби поста си на лидер на британската Лейбъристка партия в близко бъдеще, съобщават източници на британския вестник „Обзървър“.

„Много хора са разтревожени от лидерството на Ед или по-скоро от липсата на лидерство и са готови да подкрепят някой, който е жизнен кандидат. Алън Джонсън (бивш министър на вътрешните работи) е кандидат. Ако той обяви, че ще го направи, това би било голям ход“, съобщи високопоставен депутат на Лейбъристката партия, цитиран от „Обзървър“.

„Недоволството от Милибанд достигна критична маса сега“, допълни друг източник. Популярността на лидера на лейбъристите в последно време намалява. Според социологическо изследване на института YouGov само 34% от поддръжниците на партията са доволни от лидера й спрямо 51% през октомври.

Преди парламентарните избори във Великобритания през май 2015 г. Лейбъристката партия губи импулс и може да отстъпи места в парламента на шотландската Националистическа партия вместо да спечели популярност. Отслабването на позициите на лейбъристите отразява промяната в британския политически пейзаж със засилването на евроскептицизма и на десните политически сили. /РИА „Новости“, БГНЕС

 
 
Коментарите са изключени за Ед Милибанд може да загуби лидерството на Лейбъристите