Ед Милибанд: Европа се нуждае от реформа, а Великобритания трябва да бъде в центъра на промяната

| от |

Младите украинци, развяващи знамето на Европейския съюз с надежда за по-добро бъдеще, трябва да послужат за подсещане, че повече от всякога сега е важно Европа да бъде силна, свободна и да говори с един глас, пише лидерът на британските лейбъристи Ед Милибанд в статия за в. „Файненшъл таймс“.

ed_2224142b

За поколението на моите родители ЕС символизираше мир и просперитет – нещо, което ние доста често и доста лесно приемаме за даденост, подчертава Милибанд.

Действително нашата горда и уверена страна, с традицията си да гледа навън към света, сега е управлявана от правителство, което спори със себе си дали трябва да се обърнем навътре и да отстъпим настрани от нашия собствен континент. По-важно е от всякога при тези обстоятелства политическите лидери да изяснят позицията си към ЕС преди следващите общи избори във Великобритания, призовава лидерът на лейбъристите.

Позицията на (консервативния премиер Дейвид) Камерън, разкъсвана от съмнения и водена от слабост, означава, че негов приоритет след 2015 г. няма да бъде справянето с разходите за живот по време на криза, нито създаването на работни места и просперитет, смята Милибанд. Вместо това, евентуално консервативно правителство ще бъде доминирано от деградивната фикс идея да напусне ли Великобритания ЕС или не. Не се нуждаете от кристално кълбо да предвидите последиците от такова развитие на нещата – нужно е само да прочетете историята на правителството на Джон Мейджър, посочва Милибанд.

Позицията на лейбъристите по този въпрос е ясна и основана на принципи: ние твърдо вярваме, че бъдещето на Великобритания е в ЕС. Знам, че репутацията на ЕС е на доста ниско ниво и то не без причина. Ако трябва бъдещето на Великобритания в Европа да се подсигури, то Европа е нужно да работи по-добре за Великобритания. А Великобритания трябва да работи по-ефективно за промяна вътре в ЕС. Европа трябва да направи повече, за да посрещне икономическите предизвикателства, като подобри конкуренцията, като се захване с младежката безработица и изгради икономика, която насърчава просперитета, допълва Милибанд.

 
 
Коментарите са изключени за Ед Милибанд: Европа се нуждае от реформа, а Великобритания трябва да бъде в центъра на промяната