Джулиян Асандж става моделиер

| от |

Джулиян Асандж съвместно с индийска компания ще създаде собствена линия облекла.

Създателят на „Уикилийкс“ вече две години е в посолството на Еквадор в Лондон и не може да го напусне, понеже ще бъде арестуван. Това очевидно не му пречи да търси изява в сфери, различни от събирането и огласяването на секретни грами.

С австралиеца са се свързали от компанията Franchisee India, съвместно с която Асандж ще разработи своя собствена линия облекла. Дрехите ще са предназначени предимно за индийския пазар, но ще се пласират и в други страни. Върху тях ще бъде щампован ликът на Асандж в комбинация с този на Че Гевара.

„Индия е една от страните, най-добре осведомени по отношение на това какво се случва с „Уикилийкс“ и в частност с мен. Пускам линията облекла не за да печеля, а за да подпомогна финансово именно „Уикилийкс“. Сайтът не генерира печалби и се издържа предимно с дарения на частни лица“, отбелязва Асандж.

Индийската компания планира да продава облеклата и в други страни. Вече са подписани договори с дистрибутори в Германия, Франция, Австрия, Швейцария, Испания и Португалия. /БГНЕС

 
 
Коментарите са изключени за Джулиян Асандж става моделиер