Джордж Буш: Историята ще оцени мандата ми

| от |

Близо пет години след като напусна Белия дом завинаги Джордж Буш заяви, че няма проблеми да изчака историята да оцени последиците от президентския му мандат.

„Не ми липсват светлините на прожекторите“, заяви 67-годишният Буш във вечерното шоу на Джей Лено, излъчвано по телевизия Ен Би Си. „На някои хора им е трудно да го повярват, но мисля, че осем години в светлините на прожекторите са достатъчни“. „Освен това приемам факта, че ще е необходимо известно време, преди историята да оцени дали решенията, които съм взел, са последователни или не. Прочетох някои биографии, включително тази на първия президент на САЩ Джордж Вашингтон. Смятам, че щом все още се пише за първия, 43-ият не трябва да се безпокои“.

„Сега живея в Далас със съпругата си Лора“, сподели Буш-младши и допълни, че новата му страст е рисуването. „В това тяло се крие Рембранд“, пошегува се бившият президент и показа свои рисунки на кучето и котката си. Той бил вдъхновен да се залови с рисуването от британския премиер по време на Втората световна война Уинстън Чърчил, който според историците се захванал с рисуване, за да се справи с депресията.

Буш, чието президентство беше белязано от атентатите на 11 септември и войните в Афганистан и Ирак заяви, че САЩ трябва да поддържат дълготрайно военно присъствие в Афганистан, каквото имат в Южна Корея. Той обаче се въздържа да коментира действията на настоящия президент Барак Обама. „Не мисля, че е добре за страната бивш президент да критикува наследника си“, заяви Буш и думите му бяха посрещнати с одобрителни възгласи и аплодисменти от публиката в студиото.

 
 
Коментарите са изключени за Джордж Буш: Историята ще оцени мандата ми