Джокович покори Вечния град за трети път

| от |

Световният номер 2 Новак Джокович спечели турнира от сериите Мастърс в Рим, след като победи седемкратния шампион Рафаел Надал с 4-6, 6-3, 6-3.


1

И двамата тенисисти бяха колебливи в началото на двубоя, разменяйки си по един пробив, но в крайна сметка испанецът показа характер, за да поведе в резултата. От там нататък обаче Джокович заигра изключително силно и не спираше да реализира впечатляващи уинъри. Той поведе с пробив рано във втората част и задържа преднината си, за да изравни сетовете, а в решаващата част отново успя да постигне ранен пробив.

Надал обаче за пореден път демонстрира невероятната си борбеност и успя да изравни 3-3, въпреки че бе далеч от най-добрата си игра. Сърбинът обаче не позволи това да го разколебае и взе следващия три гейма, за да затвори мача след 2 часа и 19 минути.

Това е трета титла за Джокера във Вечния град, както и трета за него от сериите Мастърс от началото на годината. С този успех той се доближава още повече до Надал в борбата за първото място в световната ранглиста, като преднината на Рафа вече е само 650 точки. Това означава, че Джокович ще има възможността да го измести на следващия голям турнир – Откритото първенство на Франция, което започва точно след седмица.

 
 
Коментарите са изключени за Джокович покори Вечния град за трети път