Джокович даде само 3 гейма на Вавринка

| от |

Новак Джокович отново доказа на практика марковото изказване на великия Джон Макенроу, че „мястото в ранглистата казва всичко“. Сърбинът демонстрира какво значи да си №1 в света с тенис от друга вселена, който не беше по силите на Стан Вавринка – 6-3 6-0 на финалния Мастърс в Лондон. Серията на Ноле вече достигна 29 поредни победи в зала, 19 от които са срещу съперници от Топ 10.

По пътя към триумфа си на Australian Open, Вавринка успя да прекрати поредицата от 14 поредни успеха на сърбина срещу него, като изтръгна решителния пети сет с 9-7 гейма. Но Стан Вавринка от Мелбърн не беше на корта в Лондон тази вечер. Швейцарецът на пръв поглед потегли мощно с няколко красиви минаващи удара от форхенд и аванс от 2-0.

И в този момент Джокович се пробуди, като наниза 11 точки поред и общо 16 от следващите 17. В крайна сметка Ноле взе цели пет гейма преди Вавринка отново да успее да се разпише на светлинното табло за 3-5. Световният №1 обаче съвсем не се впечатли от края на серията му и уверено затвори сета с 6-3 за 43 минути.

А във втория видяхме поредния психически срив в тазгодишното издание на Мастърса. Вавринка тотално изгуби усещането си към топката и само присъстваше на тенис монолога на Джокович. Сърбинът не даде нито гейм на съперника си и експресно приключи втория сет за 25 минути с изящен форхенд в ъгъла на корта.

Ноле се нуждае от още една победа, за да си гарантира, че ще завърши сезона под №1. Последният му двубой в групата е с Томаш Бердих, срещу когото има 16 успеха в 18 срещи и е спечелил последните 8 сета.

„Изиграх страхотен мач – коментира Джокович. – Очевидно Стан направи доста непредизвикани грешки, днес не беше неговият ден, но аз се концентрирах върху играта си и всичко в нея се получи. Усещането на корта ми е различно откакто съм баща, имам нова мотивация. Надявам се един ден синът ми да ме гледа как играя.“/tenniskafe.com

 
 
Коментарите са изключени за Джокович даде само 3 гейма на Вавринка