Джерард е голям футболист, но и голям човек

| от |

Стивън Джерард е капитанът на английския Ливърпул, той още веднъж доказа своята величина не само като футболист, но и като обикновен човек.
1

В навечерието на вечерашното градско дерби срещу Евертън (мачът завърши 4:0 първият гол беше дело на капитана), Джерард дари 117.000 евро на сдружението, което поддържа семействата на феновете, които “ Хилсбороу “.

Именно тази организация от години се опитва да разнищи трагедията, която се случи на двубоя между Ливърпул и Нотингам Форест игран на 15 април 1989 година.

Тогава на стадион „Хилсбороу“ в Шефилд загинаха 96 души, а бяха ранените 766 .

„Целта ми е да изразя моето съжаление и съчувствие. Знам, че тази вечер на трибуните ще има скандирания относно трагедията на „Хилсбороу“, но аз уважавам феновете на „Евертън“. Важно е да се изпрати това съобщение преди дербито“, заяви Джерард.

Капитанът на Ливърпул Стивън Джерард, въпреки голямото съперничество с Евертън, изрази благодарност към противниковите фенове отбелязвайки, че когато се случи такава голяма трагедия иа много негативна емоция.

„Това са неща, които ни обединяват и следователно ни правят горди, че сме част от този специален град. Голяма благодарност към всички фенове на Евертън, на тяхната подкрепа, която ни оказват в този момент. Това го казвам от мое име, но и от името на всички фенове на Ливърпул“, добави Джерард.

 
 
Коментарите са изключени за Джерард е голям футболист, но и голям човек