Джанкарло Джанини пристига в Стара Загора

| от |

Голямата звезда на италианското кино Джанкарло Джанини пристига в Стара Загора за второто издание на международния фестивал за ново европейско кино „Златната липа“, който ще се проведе от 31 май до 4 юни. Това съобщи директорът на феста Магдалена Ралчева. Известният италиански актьор и режисьор ще присъства на откриването и ще засади втората липа в Алеята на липите. Той ще представи и филма си от 2013 г. „Комарджията, който няма да умре“, на който е режисьор.

Mixodown

Тази година фестивалът ще бъде още по-впечатляващ, стойностен и престижен, издават от Община Стара Загора. В конкурсната програма ще бъдат представени 35 филма от 15 страни. Една от по-младите звезди на италианското кино и театър, актрисата от български произход и секссимвол в страната на Ботуша Изабел Русинова ще представи лично филм, в който играе главната роля. Създателите на българските ленти, които ще участват в надпреварата, също ще присъстват в залата. Така старозагорци и гостите на феста ще могат да видят любимците си от екрана Ники Илиев, Деян Донков и още много други известни актьори и режисьори.

Съпътстващата програма тази година също е впечатляваща с имена и събития. Тя включва изложба на талантливия художник, актьор и режисьор Иван Андонов, представяне на книгата на Иван Попйорданов за неговия син Чочо, фотоизложба на актьора и любител-фотограф Симеон Лютаков. В извънконкурсната програма зрителите ще могат да видят и интересни европейски и български игрални и документални филми.

И тази година прожекциите в старозагорската опера и в сградата на Регионалната библиотека „Захарий Княжески“ ще бъдат безплатни. Програмата на фестивала може да видите в нашата галерия.

 
 
Коментарите са изключени за Джанкарло Джанини пристига в Стара Загора