Домрачова с победа в преследването в Поклюка

| от |

Много интересно дамско преследване на 10км. наблюдавахме днес в зимния център Поклюка в Словения. Състезанието беше повече от оспорвано и бяха регистрирани много високи скокове и пропадания в крайното класиране.

Дария Домрачова записа втора индивидуална победа за този сезон. Представителката на Беларус беше повече от убедителна на стрелбището и сбърка само последния 20-ти патрон. Това е 21-а победа в кариерата на Домрачова.

Кайса Макарайнен продължава да изумява със ски бягане и отлична стрелба от „прав“. Финландката тръгна по трасето от 15-а позиция и сбърка само веднъж при второто си посещение на стадиона. Макарайнен излезе на около 24 секунди след последната стрелба и скъсяваше дистанцията от Домрачова, но в крайна сметка финишира на втора позиция.

Валя Семеренко и Доротея Вирер решиха третото и четвъртото място с финален спринт. Тук опитът си каза думата и украинката зае последното място на почетната стълбичка с една грешка в стрелбата.

Само една българка участваше в днешното преследване. Деси Стоянова потегли от 45-а позиция, но завъртя цели 4 наказателни обиколки и завърши на 52-о място

Най-голямото изкачване в преследването е дело на канадката Меган Хейнике, която стартира 41-а и след чиста стрелба се изкачи до 14-а позиция. Провал претърпя победителката от спринта Габи Соукалова. Чехкинята завърши състезанието на 20-а позиция с цели 5 наказателни обиколки.

 
 
Коментарите са изключени за Домрачова с победа в преследването в Поклюка

Повече информация Виж всички