Домашен ванилов двуцветен крем

| от |

Обичаме да хапваме вкусно. И да правим експерименти в кухнята.

Обичаме здравословната храна. Зеленчуците. Салатите. И не чак толкова здравословната. Сладките изкушения. Шоколада. Сладоледа. И месото. Пържоли, скара, барбекю. Морските дарове. Рибата. Картофите. Виното. Кафето. Палачинките…

Нашият апетит за нови вкусотии няма край, така както сме сигурни, че е неизчерпаемо вашето въображение.

Затова продължаваме да очакваме вашите кулинарни вълшебства. Сгответе любимото си ястие, снимайте го и качете снимката с рецептата към нея на нашата Фейсбук страница : Chronicle.bg, на страницата на рубриката във Фейсбук Кулинарни хроники или ни го изпратете на office@chronicle.bg.

A за най-добрите ще има награди от нашите партньори. Така че… готовииииии… старт!

Домашен ванилов двуцветен крем от Ваня Дянкова

20140528_205447
-1 л прясно мляко
-6 с.л. брашно
-1 ч.ч. захар
-2 бр. яйца
-2 ванилии
-2-3 с.л. какао

Разбъркваме брашното, захарта, яйцата с малко от прясното мляко. Останалото мляко сипваме в тенджера, слагаме на котлона на средна степен, когато млякото се стопли (не трябва да заври) на тънка струйка се прибавя приготвената смес, бъркаме непрекъснато докато се получи гладка еднородна смес. Бъркаме на котлона докато крема се сгъсти. Когато е готов се прибавя ванилията, разделя се на две части и към едната прибавяме какаото.

 
 
Коментарите са изключени за Домашен ванилов двуцветен крем