Директорът на „Пирогов“: НЗОК се опита да ме рекетира заради заплатите

| от chronicle.bg |

„Вчера, вашият директор усети един вид рекет от страна на софийската каса, защото ако не подпиша този протокол ние няма да си получим парите.“, това каза проф. Стоян Миланов директор на УМБАЛСМ „Пирогов” по време на брифинг, предаде вестник Сега.

„Искам да бъда много ясен пред хората, които ръководя. Вината не е моя, аз не съм фокусник, който да извади тези пари от джоба си”, заяви проф. Миланов. „Какво е това чудо и в какви условия живеем попита проф. Миланов и заяви, че „Вътре има такива щуротии. Аз няма да влизам в подробности, но аз каня ръководството на софийската каса тук при нас да обсъдим всяка една точка от този проектодоговор. Така както „Пирогов“ цепи стотинката на две в последно време и гледа всеки договор, който подписва. Това не е никакъв договор”, уточни директорът на болничното заведение.

Той каза, че може да влезе и в подробности, но не му се иска. „Нека пациентите го знаят – ако в момента в урологичния кабинет на „Пирогов” дойде някой, който има кръв в урината,„Пирогов” няма да може да го приеме. Ще може да го приемем по друга клинична пътека, в която сме задължени да го оперираме. Това е абсурд. Излиза, че в урологията няма консервативни клинични пътеки”, даде за пример проф. Миланов и попита какво да прави с този вид пациенти да ги върне ли.
Лекарите от „Пирогов” са в стачна готовност. Заради неизплатени за април заплати лекарите от многопрофилната болница предупреждават, че може да започнат протест.
Очаква се днес да стане ясно дали и за колко време медиците ще напуснат работните си места.

В писмо до медиите от „Пирогов” твърдят, че НЗОК не е превела парите, заработени от спешната болница.

Лечебното заведение е отказало да подпише своя договор с районната здравна каса и нарича условията в него обидни.

От Касата не коментираха официално, неофициално обаче твърдят, че са превели всичко и нямат отношение към проблемите със заплатите на работещите в „Пирогов”.
Същевременно подуправителят на НЗОК Иванка Кръстева съобщи, че във вторник ще бъдат изплатени средствата на всички болници, дори и на тези, които не са подписали договорите си.

 
 
Коментарите са изключени за Директорът на „Пирогов“: НЗОК се опита да ме рекетира заради заплатите