Димитров започва с Истомин, а след това Нишикори, Федерер и Джокович

| от |

Григор Димитров започва срещу Денис Истомин в първия кръг на турнира „Shanghai Rolex Masters“ с награден фонд $6,521,695. Поставеният под №10 българин отново е в половината на Новак Джокович, а при успех над Истомин, във втория кръг ще срещне победителя от двойката Жулиен Бенето – Дзе Джън. Късметът за сетен път не бе на страната на първата ни ракета – на осминафиналите потенциален съперник е Кеи Нишикори, на четвъртфиналите Роджър Федерер, а на полуфиналите Новак Джокович.

Сърбинът започва срещу победителя от мача Лукаш Росол – Доминик Тийм. И в Шанхай можем да видим мач между Ноле и Анди Мъри, но на едно стъпало по-ниско от Пекин – четвъртфинал. В четвъртината на Джокович са още Давид Ферер, Кевин Андерсън и Томи Робредо.

Григор Димитров и състезаващият се за Узбекистан руснак Денис Истомин досега не са се срещали в ATP тура. През 2009 двамата се изправят един срещу друг в първия кръг на Чалънджъра в Безансон, където Истомин обръща първата ни ракета, след като губи първия сет за крайното 3-6 6-2 7-6.

Истомин заема 60-та позиция в световната ранглиста, а през този сезон игра два полуфинала (клей и трева) съответно в Дюселдорф и Ийстбърн. В долната половина на схемата са Рафаел Надал, Стан Вавринка, Томаш Бердих и Милош Раонич. Надал може да срещне испански съперник във втория и третия кръг – Фелисиано Лопес и Пабло Андухар, ако те успеят да се справят с противниците си преди това.

Потенциалният четвъртфинал на световният №2 е с Раонич, а Бердих и Вавринка са в една четвъртина, в която личат още имената на Марин Чилич, Ришар Гаске, Жереми Шарди, Иво Карлович, Жил Симон, Марсел Гранойерс, Фабио Фонини и др. Двубоите от основната схема на турнира „Shanghai Rolex Masters“ ще се проведат в периода 6-12 октомври.

В квалификациите можем да видим мач между поставения под №4 Бърнард Томич и Тацума Ито, който поднесе една от сензациите в Пекин, отстранявайки Стан Вавринка. Преди това обаче те трябва да победят участващи с WC представители на домакините в първия кръг на пресявките./ TennisKafe.com

 
 
Коментарите са изключени за Димитров започва с Истомин, а след това Нишикори, Федерер и Джокович