Дилма Русеф се почуства зле по време на интервю

| от |

Президентката на Бразилия Дилма Русеф, която се бори за втори мандат, се почувства зле заради падане на кръвното налягане по време на интервю след дебат с опонента й за втория тур на президентските избори на 26 октомври.

Кандидатката на Партията на труда се запъна два пъти, след това поиска интервюто, излъчвано пряко по телевизията да бъде спряно за момент. „Чувствам се зле, кръвното ми пада“, каза тя на журналистката, която я интервюираше. Тя й помогна да седне, след което й донесе чаша вода.

„Падна ми кръвното. Мисля, че един дебат изисква много от нас“, обясни президентката, извинявайки се на телевизионните зрители. Русеф участва снощи във втория от четирите планирани телевизионни дебата с опонента й от десницата Аесио Невис. Тя спечели убедително първия тур на изборите на 5 октомври с 41,59% от гласовете, а кандидатът на бразилската Социалдемократическа партия Невис получи едва 33,55%.

Вторият тур обаче ще бъде оспорван, въпреки разликата от първия, тъй като еколожката Марина Силва, останала на трето място, даде подкрепата си за социалдемократа. /АФП, БГНЕС

 
 
Коментарите са изключени за Дилма Русеф се почуства зле по време на интервю

Повече информация Виж всички