Деветте живота на Сара Пейлин

| от |

Писнало ви е от медийното сито? Можете да отделите 100 долара? В такъв случай Сара Пейлин ще ви помогне с The Sarah Palin Channel, нов уебсайт, пълен с новини, видеоматериали и разговори, предоставени от мама гризли.

Това ново начинание е поредният опит да се капитализира бранда Пейлин, минал през няколко итерации през годините. Пейлин наистина има способността да се преоткрива, когато усети че е в застой. Ето девет примера за това, представени от washingtonpost.com.

1.Кмет на Уасила

Това е мястото, където започва всичко. Пейлин влиза в първата си политическа длъжност през 1996г. и остава там в продължение на 8 години, колкото е лимита за мандат. Макар и в градът да живеят само 8000 човека, тя оставя своята следа. Пейлин настоява за повече федерални средства, уволнява началника на полицията, намалява имущесвените данъци със 75%, увеличава разходите от консолидирания бюджет с 33% и е обвинявана, че цензурира някои книги в публичните библиотеки.

2. Губернатор на Аляска

Пейлин е деветият губернатор на Аляска и заема поста от 2006 до 2009 година. Някой от запомнящите й моменти са подкрепата, а след това прекратяването на Моста за никъде, намаляването на федералните средства, нямалянето на харчовете с милиони, промотирането на местната газова и петролна индустрия и настояването й за етическа реформа.

3. Кандидат за вицепрезидент

Джон МакКейн избра Пейлин за негов вицепрезидентв надпреварата за изборите през 2008 година като я постави пред прожекторите и държеше публичният и личният й живот под контрол. Тя бе първата жена, избрана от републиканците за този пост, но бе критикувана, че не е квалифицирана. Наскоро Дик Чейни каза, че изборът й е бил грешен ход за републиканската партия.

4. Героиня на чаената партия

На конгреса на учреждаването на чаената партия в Нешвил, Тенеси през 2010 година Пейлин бе основен говорител. По време на 40-минутната й реч тя казва, че “Америка е готова за следващата революция”. Оттогава Пейлин продължава да е любимка на движението и е била говорител на много от митингите им.

5. Лидер на движението “Pink Elephant”

През 2010 година Пейлин стартира движението Pink Elephant, чиято цел е събирането на средства за жени, кандидати на републиканската партия. “Внимавай, Вашингтон! Към теб идва стадо от розови слонове!”, казва тя на среща на поддръжницитена кампанията за анти-аборт.

6. Коментатор във Fox News

След изборите през 2008г. Пейлин си осигурява постоянно място във Fox със “Истински Американски Истории”. Шоуто върви в ефира до януари 2013г., когато Пейлин се разделя с телевизията. Съобщава се, че е отказала да поднови договора си, но само след 5 месеца се завръща като платен помощник на различни предавания.

7. Риалити звезда

След като напуска губернаторският офис по TLC се завърта риалитито “Аляска на Сара Пейлин”, в което участва мъжът й Тод, както и други членове от семейството й. Отчасти е документален филм за Аляска, отчасти поглед в личният живот на Сара. Излизат девет епизода, след което бива спряно.

8. Автор

Пейлин има две издадени книги: “Going Rogue: An American Life” и “America by Heart: Reflections on Famili, Faith and Flag”. Първата служи като биография и се застоява в списъка с бестселъри в продължение на шест седмици и продава над 2 милиона копия. Другата и книга е колекция от любимите й речи, проповеди и прозрения относно американския живот. Тя продава над 800 000 копия.

9. Телевизионен водещ

След отмяната на риалитото й Пейлин стартира ново шоу през 2014г. – “Изключителната Америка със Сара Пейлин”.От канала казват, че предаването се води от “първата дама на природата”. В шоуто се разглеждат историите на хората, които правят Америка невероятна и вече е подновено за втори сезон.

 
 
Коментарите са изключени за Деветте живота на Сара Пейлин