Девета световна среща на българските медии

| от |

Медиите и националните каузи е темата на деветата медийна среща, която организират Българската телеграфна агенция и Асоциацията на българските медии по света.

Форумът, чиито домакини тази година са Пловдив и Велико Търново ще събере български журналисти от над 20 държави. Форумът ще бъде открит в Археологическия музей в София в присъствието на министъра на културата Петър Стоянович и столичния кмет Йорданка Фандъкова.

Темата сега е „Медиите и социалните каузи“. Специални гости на форума са генерални и регионални директори на информационни агенции от Русия, Китай, САЩ, Великобритания, Сирия, Азербайджан, Палестина, Македония, Румъния, Словения, Словакия и други.

Общо 45 са представителите на български медии от повече от 20 държави, които ще се съберат отново на медийния форум, за да дебатират важни за България теми.

Здравеопазването и образованието ще бъдат разгледани като национален приоритет на специални тематични панели, а икономическото развитие на регионите – като кауза на бизнеса. Ще бъде представен и проект за тяхното развитие, като акцент ще се постави върху Средногорието с участието на всички кметове от района.

В програмата са включени редица културни събития, които прескачат граници и векове. В Градската художествена галерия в Пловдив ще бъде представена изложбата „Незаличимо“ – 115 години история през в снимките и новините на БТА. Архивът на националната агенция се отваря чрез непоказвани досега снимки от емблематични събития. Велико Търново ще приеме от 17 октомври друга съставена от БТА изложба – „Родени свободни“. В рамките на Деветата световна среща на българските медии в старата българска столица ще бъде открита и изложбата „Река на толерантността“ на НДФ „13 века България“.

 
 
Коментарите са изключени за Девета световна среща на българските медии