Деца от домовете в Стара Загора ще се занимават със спортна гимнастика

| от |

На 31 март 2014 година спортен клуб „Спортна гимнастика“ в Стара Загора стартира проект по програмата към Министерството на младежта и спорта – „Спорт за децата в свободното им време“ – направление „Спорт за децата през ваканциите“. Основната цел на проекта е да се осигури достъп до спортната зала и включването в организирани спортни занимания по гимнастика на деца в неравностойно положение от социалните домове в града. Организирани са две групи деца от Малки групови домове и една група деца от ДДЛРГ „Българка“.

image

Заниманията ще се провеждат основно през пролетната и лятната ваканция.

Основен партньор по проекта е Община Стара Загора, която осигурява спортната база и транспорта на децата до спортната зала. Продължителността на проекта е през пролетната ваканция с ежедневни занимания и през лятната ваканция до 20 юли. Спортните занимания ще се провеждат в гимнастическата зала на стадион“ Берое“.

Целта на проекта е създаване на условия и възможности за участие на деца в риск от социални домове в Стара Загора в безплатни системни спортни занимания по спортна гимнастика в свободното им време, за приобщаването им към организирани и системни тренировъчни и спортно-състезателни занимания, с цел подобряване на тяхното здраве, телодържание, двигателна култура, физическа и психическа дееспособност и социална интеграция, адаптация и създаване на интерес и любов към спорта и спортните занимания.

С реализирането на този спортен проект се използват възможностите на спорта като превенция срещу негативните влияния на обществото, както и осмисляне и пълноценно използване на свободното време на децата и възможности за бъдещата им реализация в сферата на спорта.

 
 
Коментарите са изключени за Деца от домовете в Стара Загора ще се занимават със спортна гимнастика