Десет кухненски трикове – от мъже за мъже

| от |

Само набързо минаваме през кухнята, за да ви покажем няколко трикчета, които ще променят живота ви и ще спестят много ценно време. Време, което можете да инвестирате в хранене.

1. Използвайте две купички, за да не хвърчат навсякъде зърна от царевица.

anigif_enhanced

Увийте малка купа в хартия (за да не се пързаля) и я поставете на обратно в по-голямата купа. Кочанът – върху нея и режете бързо.

2. Махнете кочана на айсберг, като го ударите силно върху дъска за рязане.

anigif_original-grid-image

anigif_original-grid-image-2

3. Предварително си накиснете пастата, за да я сготвите след това за 60 секунди.

pastaaa

Звучи странно, но работи! Накиснете пастата във вода в запечатан плик за няколко часа или за през нощта. След това можете да я сготвите супер бързо – пускате във вряща вряща вода или направо прибавяте към лютия сос в тигана и я оставяте да се довърши сама.

4. Използвайте остър нож (внимателно), за да махнете костилката от авокадо.

anigif_enhanced--7062-1379540347-1

5. Първо нарежете на кубчета, а не белете авокадото.

anigif_enhanced-3704-1379959440-0

След това ги извадете с лъжица.

6. Сложете кърпа или влажна хартия под дъската за рязане – все едно я лепите с пирон.

enhanced-buzz-7399-1379704988-9

7. Използвайте лъжица, за да обелите киви.

anigif_enhanced-14987-1379624714-0

Отрежете краищата на кивито, а след това плъзнете лъжицата под кожата му.

8. Сложете лимоните в микровълновата, за да получите повече сок​​.

enhanced--7481-1377027407-0

За не повече от 15 или двадесет секунди в микровълновата, това помага за разграждането на въглехидратите в плодовете или с други думи – пускат повече сок.

9. Замразете леко месото, преди да го режете.

enhanced-22442-1379961132-0

10. Махайте костилките от черешите с кламер.

anigif_enhanced--21337-1379946344-13

Хайде – вече сте царе. Бягайте да отворите по бира с ръка и се наслаждавайте на новите си кухненски трикове.

 
 

Анимираната симфония на живота

| от chronicle.bg |

Кратката форма в киното е обект на внимание от хиляди режисьори и аниматори по света.

Днес пък е петък – ден като никой друг. Затова ще ви покажем „Symphony no. 42″ – една късометражка, която ни представя 47 нерационални сцени за връзката между човек и природа.

 

Symphony no. 42 from Reka Bucsi on Vimeo.

 
 

Имат ли значение килограмите за външния вид?

| от chronicle.bg |

Когато стане дума за отслабване, повече хора разчитат на кантара да измерва резултатите им. Но тази майка и фитнес блогър доказва в Instagram профила си, че килограмите са просто цифра.

Ейдриън Осун споделя с последователите си „преди и след“ снимки на нейната драматична трансформация, която се случва благодарение на вдигане на тежести и пост. Въпреки огромната разлика в тялото й, Ейдриън губи точно 1 килограм.

„Кантарът не мери мазнините и мускулите, а показва общото тегло“, пише тя.

Тя топи мазнини и трупа мускули, а резултатите, които постига са супер впечатляващи. Разлика в теглото: точно един килограм. Може да я следвате в Instagram профила й тук.

А в галерията погледнете за каква разлика става въпрос.

 

 
 

Най-злите мъже в модерното кино

| от |

Едно клише гласи, че добрите момичета харесват лоши момчета. А лошите момичета… те също харесвали лоши момчета. Ако разгледаме това клише малко по-обширно, можем спокойно да кажем, че антагонизмът като цяло е най-малкото любопитен за хората. И доста харесван.

Тъмните страни от характера привличат хората така, както светлината привлича насекомите. Те се приближават все повече и повече, за да виждат по-добре, докато не се опарят. Или не изгорят.

Седмото изкуство не остава по-назад в тази тенденция. От по-стандартните филми, борещи се с доброто и злото, през задължителните супергерои, до обширните и силно многопластови модерни шедьоври, киното на новия век може да се похвали с антагонисти, за които злото е станало понятие с много по-дълбок смисъл.

В последните години, в голяма част от хубавото кино лошият властва. Антагонизмът е издигнат почти в култ, който привлича многолюдни почитатели от всякакъв пол и възраст. Сложността и харизмата на лошото, облечено и поднесено чрез великолепна актьорска игра от едни от най-големите имена в киното, е едно от нещата, които правят добрите филми, това, което са.

В навечерието на Оскарите ние сме събрали за вас каймака на най-лошите. Онези мъже в модерното кино, от които ни е страх и печелят адмирации, заради това, че ни карат дори да се подмокрим понякога.

В галерията горе.

 
 

Рецепта за кокосови гофрети

| от Росица Гърджелийска |

Роси успява да осъществи мечтата на мнозина, които страдат от различни алергии – тя успява да създаде гофрети без глутен, без лактоза и без ядки. Тайната – банани.

Росица Гърджелийска работи във филмовата индустрия, но обича да готви и да пътува. Живее няколко години във Великобритания, преди да се завърне в България. Обича да посещава интересни места по света. В блога на Роси www.primalyum.co.uk може да намерите рецепти за интересна и здравословна храна, както и истории за пътешествия.

Ето и нейната рецепта за кокосови гофрети.

 

Нужни продукти:

3 банана;
4 яйца;
1/3 ч.ч. кокосово брашно;
2 щипки бакпулвер;
олио за гофретника.

Начин на приготвяне:

Загрейте гофретника.
Блиндирайте бананите, яйцата и кокосовото брашно.
Оставете на престои 10 мин. и блиндирайте пак.
Добавете бакпулвера и разбъркайте добре.
Намазнете добре гофретника, изсипете черпак от сместа в него и го затворете.
Гответе няколко минутки и след това бавно започнете да отваряте гофретника. Ако гофретата е готова, би трябвало да се отвори лесно и да не залепне.

Прекрасни са сервирани с вишни и кокосови стърготини.

гофрети роси