Дерменджиев: Догодина ще играем по-добре в Шампионската лига

| от |

Изказвания след мача от последния кръг на груповата фаза на Шампионската лига по футбол между Реал и Лудогорец, завършил при резултат 4:0 за Реал:

Георги Дерменджиев – старши треньор на Лудогорец:

„Сега не е точно моментът за кардинална преценка за това, което се случи в Шампионската лига. Отборът е съвсем млад, догодина ще играем по-добре в Шампионската лига. В крайна сметка играем на Бернабеу, срещу Реал Мадрид. Консумирахме четири гола от статични положения. Опитвахме се да играем футбол, имахме три-четири ситуации и при малко повече точност можеше да реализираме. Можехме в началото на мачовете в групата, когато още не ни познаваха, да завършим с по-добри резултати – с Ливърпул, а може би и с Реал Мадрид в София. Мисля, че нашата група бе една от най-трудните – с Базел, постоянен участник в Шампионската лига, с петкратния европейски шампион Ливърпул и с десеткратния Реал. Имахме и малшанса Реал да гони 19-та победа, а Роналдо гони Меси. Това е едно стъпало за Лудогорец, което ще се повтаря“.

Карло Анчелоти – старши треньор на Реал /Мадрид/: „В този момент всичко е чудесно, победихме в мача и спечелихме групата. След като българският отбор остана с човек по-малко, много се промениха нещата, а и ние водехме с 1:0.“ За рекордните 19 поредни победи: „Това е един резултат, който постигна целият отбор с един невероятен професионализъм. Не е лесно да се подготвят всички мачове и да мотивираш играчите. Ние трябва да продължим така и да се опитваме да подготвяме всички мачове по най-добрия начин. В средата на септември аз не можех да си представя, че този отбор ще спечели 19 мача поред. Всеки път, когато моите футболисти играят, аз им благодаря.

Владислав Стоянов – вратар на Лудогорец:

„Такъв мач не сме имали. Такъв тежък двубой, с толкова тежка работа в защита. Очаквахме го, все пак играем срещу Реал Мадрид. Стана особено тежко след изгонването на Марселиньо. Но не изпаднахме в глуха защита, имахме няколко контри. Три гола ни вкараха от статични положения, явно изпитвахме слабост при статичните положения. Аз съм горд със своя отбор“.

Михаил Александров – нападател на Лудогорец:

„Можеше да е и по-добре, но с оглед на това срещу какви отбори играем, 4 точки не е малко. Няма смисъл да навеждаме глава. Трябва да спечелим шампионската титла на България, което е задължително, за да мислим отново за Шампионската лига. За мен Реал Мадрид е отборът, играещ най-красив футбол с най-добрите футболисти“.
1

 
 
Коментарите са изключени за Дерменджиев: Догодина ще играем по-добре в Шампионската лига