Дербито „Марек Юнион-Ивкони” – „Пирин”(Рз) донесе трудна победа на шампионите

| от |

Обновеният състав на „Пирин” показа, че ще бъде фактор в първенството.

Мъжкият отбор на „Марек Юнион-Ивкони” (Дупница) победи след петгеймова битка „Пирин” (Разлог) с 3:2 (25:19, 22:25, 19:25, 25:22, 15:12 ) в мач от първия кръг на Суперлигата „Бачково изворна вода”, игран в спортната зала в Сливница, предаде регионалният в. Вяра.

Така шампионите на България отбелязаха труден старт в шампионата, като се пребориха за крайния успех след много усилия. С това те взеха само две точки от мача, като волейболистите от Разлог взимат също точка от срещата. Обновеният състав на „Пирин” пък показа много хъс и потенциал, като демонстрира, че ще бъде фактор в първенството. За свое съжаление обаче пиринци пропуснаха да направят изненада още в първия кръг и да се поздравят с победа над домакините.

Немного красив, но драматичен бе двубоятмежду двата тима. Дупничани посрещнаха коравия и не криещ апетита си за титлата отбор на разложани пред около 700 зрители, които останаха доволни от видяното и най-вече от емоциите. Наставникът на „Марек” Найден Найденов пък заложи на някои от играчите, които не бяха играли миналата година като Ангел Велков и Михаил Цветанов.
Двубоят тръгна отлично за трикратните шампиони, които взеха с лекота първата част с 25:19. Още от самото начало марекчани, подкрепяни от около 100-тина фенове, дошли от Дупница, дръпнаха с 3 точки и постепенно увеличаваха преднината си.
Гостите от Разлог, в чиито редици личат имената на опитните Гаджанов, Катранджиев, Желязков и екснационала Александър Симеонов, обаче показаха характер в следващите две части и успяха да ги вземат съответно на 22 и 19 точки.
В 4-тата част „Марек Юнион-Ивкони” отново дръпна в резултата и след 19:13 вече мислеха за тайбрека. Постепенно обаче гостите успяха да изравнят при 20:20, но нямаха сили за пълен обрат, а и класата на дупничани си пролича – 25:22.
В тайбрека разложани тръгнаха много силно и дори се виждаха победители, след като водеха 9:6 точки, но шампионите не си бяха казали тежката дума. Постепенно Тодор Вълчев и компания изравниха, за да спечелят накрая с 15:12 точки.
Дупничани направиха и своеобразен антирекорд, записвайки цели 39 непредизвикани грешки и реално подариха сами гейм и половина, докато съперникът им върна „само“ 28. В 4-тата част, която „Марек” спечели, направиха 12 (!) непредизвикани грешки. Дупничани обаче записаха и 19 грешки от начален удар и 8 аса, докато разложани се отчетоха с едва 13 грешки и 2 аса.
Най-резултатен за „Марек Юнион-Ивкони” бе Тодор Вълчев, който записа 23 точки (3 аса, 3блокади), а централният блокировач Борислав Апостолов записа впечатляващите 16 точки, 7 от които от блокади. За гостите Йордан Желязков записа 20 точки, всичките от атака.

 
 
Коментарите са изключени за Дербито „Марек Юнион-Ивкони” – „Пирин”(Рз) донесе трудна победа на шампионите