Денис Родман би се разменил със задържания в Северна Корея американец

| от |

Бившата баскетболна звезда Денис Родман заяви, че е съгласен да се смени с Кенет Бе, затворения в Северна Корея американски мисионер, следващия път, когато посети своя приятел, севернокорейския диктатор Ким Чен-ун.

1

Родман даде интервю за CNN от клиниката за рехабилитация в района на Ню Йорк, където се намира. Той заяви, че изпитва съчувствие към семейството на мисионера. По-рано бившата баскетболна звезда заяви в друго интервю, че Бей сигурно е заслужил да бъде затворен. Родман, който е посещавал КНДР четири пъти, каза, че не е знаел нищо за случая на Бе, когато го е споменал за първи път и добави, че и сега не знае кой знае колко.

Аз изпитвам съчувствие – не искам никой в никоя страна или където и да е по света да бъде заложник за нещо, което може би енаправил или не“, се казва в интервюто. „Бих направил всичко, ако кажат „Ще вземем Денис Родман и ще пуснем Кенет Бе“й, знаете ли какво? Ще го направя веднага. Вземете ме. Ще го направя“.Той освен това предложи да заведе в Северна Корея журналиста, който го интервюира.

2

Кенет Бей беше задържан в Северна Корея през 2012 година,докато водеше туристическа група, и осъден на 15 години принудителен труд за подривна дейност. През януари бившият баскетболист от Ен Би Ей Денис Родман отведе свои колеги за демонстративна игра в КНДР, пя „Хепи бъртдей“ на празника за 31-вия рожден ден на Ким Чен-ун и го нарече свой най-добър приятел и велик лидер.

Междувременно Северна Корея се съгласи да преговаря за подновяване на срещите на семейства, разделени от Корейската война (1950-1953), съобщиха властите в Южна Корея.

Южнокорейското министерство на националното обединение съобщи днес, че КНДР е предложила в сряда или четвъртък в граничното градче Панминчжон да се срещнат представители на организациите на Червения кръст от двете страни и е оставила Южна Корея да избере датата.

Dennis Rodman

Миналия месец Пхенян се съгласи срещите на роднини, разделени от войната, да се възобновят – за пръв път от повече от три години, и предложи на Сеул да избере дата. Южна Корея се спря на периода 17-22 февруари и предложи разговори на работно равнище, за да се обсъдят детайлите около организирането на тези срещи.

Пхенян дълго не даваше отговор. В последно време КНДР смекчи обичайната си реторика срещу
Юга и направи няколко помирителни жеста.

 
 
Коментарите са изключени за Денис Родман би се разменил със задържания в Северна Корея американец