Дейвид Камерън: Бях прав да свикам референдума за Брекзит

| от chronicle.bg |

Бившият министър-председател на Великобритания Дейвид Калерън защити решението си да свика референдума относно това дали страната да остане или да напусне ЕС, пише The Guardian, цитиран от Сега.

„Сметнах, че е правилно да свикам референдума, защото този въпрос тровеше британската политика от години. Обещах да проведа референдум. Смятам, че това бе най-правилното решение“, посочи Камерън.

„Резултатът не бе този, който очаквах“, призна предалият оставка още на следващия ден след допитването политик. „Но резултатът бе решителен и затова днес Тереза Мей предприе по правилен начин следващата крачка, спазвайки народната воля. Надявам се да излезем от ЕС, но ние ще участваме в сътрудничеството за сигурност. Напускайки ЕС, ние не напускаме Европа и не се отказваме от европейските ценности“, посочи Камерън.

Британският министър-председател Тереза Мей заяви междувремено, че след напускането на ЕС, Великобритания ще може да създаде свои собствени правила за миграцията, но добави, че не може да обещае, че миграцията към страната ще бъде по-ниска, пише пак The Guardian.

„Има толкова много неща на света, които влияят на броя хора, идващи във Великобритания“, заяви Тереза Мей.

На въпрос относно правителственото обещание, че ще намали миграцията до под 100 хил. души годишно, Мей заяви, че настоящият брой „е по-висок от това, което искаме“.

 
 
Коментарите са изключени за Дейвид Камерън: Бях прав да свикам референдума за Брекзит