Дарън Аронофски:“Ной“ не е това, което очаквате“

| от |

Noah-585x250„Това е много, много по-различен филм“. Това каза режисьорът Дарън Аронофски пред тълпата, събрала се на премиерата на новия му филм „Ной” в Мексико Сити.“ Всичко, което очаквате е погрешно”, допълни още създателят на „Черен лебед“.

Нестандартно за холивудски филм, Ароновски представи библейския епос, с участието на Ръсел Крол, първо в Мексико. Стотици крещящи фенове присъстваха на червения килим и приветстваха актьорите Логан Лерман, Дженифър Конъли и Дъглас Буут. Звездата на филма, Ръсел Кроу, не е присъства заради ангажименти. Очаква се Латинска Америка да бъде ключов пазар за „Ной“ – това е територията с най-многобройно католическо население в света – около 480 милиона души. В България лентата ще тръгне по кината от 28 март.

Коментарите след прожекцията обаче бяха смесени. Според американски критик, пожелал анонимност, заради предстоящата премиера в САЩ, лентата е дълга и с твърде бавно темпо. Визуалните ефекти са доста добри, но като цяло филмът бил уморителен, съобщи „Hollywood Reporter“. Според него, мексиканската публика няма да хареса „Ной“, той като на финала библейският герой се оказва не особено добър човек.

Изданието припомня, че през 1988г. драмата на Мартин Скорсезе „Последното изкушение на Христос“ е била забранена в Мексико. Филмът е бил под забрана в продължение на 15 години поради натиск от страна на католическата църква. Лентата окончателно е пусната през март 2004 г.

)

 
 
Коментарите са изключени за Дарън Аронофски:“Ной“ не е това, което очаквате“