Даниела Бобева в страната на чудесата: Държавата учи пенсионерите как да ползват кредитни карти

| от |

Марина Цекова, Нова телевизия (novanews.bg)

Държавата с финансови съвети към пенсионерите. В безплатна брошура възрастните хора могат да разберат как да правят резервации за хотел с кредитна карта и как да плащат в ресторант с дебитна. Учат ги как да пестят пари в банка и за какво да внимават при плащане на ПОС терминал.

credit-card-1200-stock

Българските пенсионери са най-бедните в Европа. На този фон държавата се загрижи за управлението на финансите им и издаде брошура със заглавие „Съвети за достоен живот”.

В нея пенсионерите са съветвани как да правят маркетингови проучвания, припомня им се, че всички спестявания до 196 000 лева са гарантирани, обяснява им се също винаги да сравняват сумата по разписката на ПОС терминала със сумата от касовия бон.

Особен акцент в брошурата е поставен върху избора на правилната кредитна или дебитна карта и ползите от тях – правене на резервации в хотели, транспорт и културни мероприятия, плащане на комунални сметки, както и в магазини и ресторанти.

По думите на вицепремиера Даниела Бобева брошурата обхваща всички пенсионери, част от които взимат по-високи пенсии и други, които взимат ниски. Всички те обаче по думите й са „нормални хора”.

А за всички възрастни хора, които все още се чудят какво е ПОС терминал, нашият съвет с намигване е да погледнат телефоните и лаптопите си и да проверят в Google.

 
 
Коментарите са изключени за Даниела Бобева в страната на чудесата: Държавата учи пенсионерите как да ползват кредитни карти