Да помогнем на Николай!

| от |

Здравейте!

Казвам се Николай Владимиров Иванов на 27 г. от град Асеновград. Когато бях на 7 години, моят баща почина и бяхме принудени да отидем да живеем при родителите на майка ми в с. Горни Воден. Завършил съм СОУ „Васил Дечев” гр. Чепеларе. През 2005 г. Обичам да спортувам, харесвам футбола и съм любител на високи скорости и автомобилния спорт. Любимата ми марка коли е BMW.

nikolai

През 2011г. ноември месец си направих колоскопия в Асеновградската болница и ми бе установен рак на дебелото черво. След това веднага трябваше да има хирургична намеса. На 15.12.2011г. ми беше направена първата операция във ВМА-София. След хистологочните изследвания се установи, че трябва да премина 6 курса на химиотерапия, която започна на 09.01.2012г. в софийската онкологична болница Дървеница при доц. Галина Куртева.

Всеки месец в продължение на 6 месеца аз имах по 3 дни в месеца вливки на химиотерапия. Свърших курса на химиотерапия през месец май . Три месеца по късно на 16.08.2012г. решихме да направим P.E.T-скенер във Варненската болница св.Марина и от получените резултати разбрахме че, положението ми е влошено.

Наложи се втора операция която се състоя на 31.08.2012г във ВМА-София. След операцията доцента установи че,състоянието ми е критично и не могат да направят нищо повече. Тогава започнахме да търсим спасение в чужбина, чрез фондации. Подадохме документи до няколко държави/Израел, Австрия, Германия, Франция и Испания/, но чак след месец и половина получихме отговор и то само от Израел. Беше късно.

Единствено мога да благодаря на доц.Куртева, която каза на майка ми по най-бързия начин да заминаваме за Испания. Лечението трябваше да започне до 25 дена. Никой от лекарите не ни насочи към определена клиника или град. Свързахме се с наша близка, която дълги години е в Испания .Тя проучи къде в Испания могат да ме лекуват с тази диагноза. Всеки ден за мен беше жизнено важен. На 21.09.2012г аз и моята майка пристигнахме в Испания и на 26.09.2012г бях приет във клиника UNIVERSIDAD DE NAVARRA,която се намира в град Памплона. Бяха направени всички необходими изследвания и P.E.T. скенер. Веднага още на същия ден ми назначиха химиотерапия от 6 курса на 14 дни. От проведения курс на лечение резултатите се подобриха.С цел да премахнат разсейките на 20.02.2013г. ми направиха хипертемична операция, която продължи дванадесет часа. Операцията беше доста тежка, предстоят ми в болницата беше един месец. След изписването ми се прибрах в България за кратко време, защото на 08.05.2013г ми предстоеше следващата операция, трябваше да махнат поставения преди това катетър. След това се получи бучка в областта на раната и се наложи на 08.06.2013г да започна нов курс на химиотерапия,които се състоеше от 7 курса през 14 дена. Проведох предписаният курс на химиотерапия и направих нужните изследвания и P.E.T скенер. Резултатите бяха много добри, но се налагаше да премахнат бучката, която бе намалила значително размера си. На 22.10.2013г се оперирах и в момента се възстановявам. Сега ми предстоят изследвания, за направата за специална ваксина подходяща за мен с цел да не се развие болестта отново и да изчезне напълно. Лечението е много успешно и обнадеждаващо, то ще продължи поне още няколко години, но финансово е непосилно за мен и моето семейство. Сумата до този момент е 140 000 хил. евро за лечението, от тях са изплатени 63 000 хил. евро. Повечето разходи от първа необходимост поех аз заедно със семейството ми. Това бяха самолетни билети, разходи по пътуване в страната, разходи за преводи, разходи за престой и преводач, разходи за алтернативна медицина и др. Продадохме апартамент и друго семейно имущество. Благодарение на много мои близки, познати и непознати събрахме чрез благотворителност сумата от 40 000 хил. лева. Подадохме всички необходими документи към Министерството на здравеопазването и здравната каса за лечение в чужбина с надежда за помощ, но останахме разочаровани, защото клиниката в която се лекувам е частна и не работят с искания формуляр „S2”. България не работи с частни клиники, но в моя случаи никой не ме упъти къде и в коя клиника да се лекувам. Обръщам се към вас със ЗОВ ЗА ПОМОЩ с надеждата да ни помогнете в този труден момент. В момента тече ДМС-кампания за събиране на средства чрез SMS с текст на латиница DMS NIKOLAY на номер 17 777. Надявам се че, може да ми помогнете.

Това е последната ми надежда.

С уважение : Николай

nikolai2

Средства се събират и в

Обединена Българска Банка по дарителска сметка

на Николай Владимиров Иванов –

BIC UBBS BGSF № BG56UBBS80021088498330

 
 
Коментарите са изключени за Да помогнем на Николай!