Човекът зад „Хората на Ню Йорк“

| от |

tumblr_malljvnlO91qggwnvo1_1280

Brandon Stanton е разговарял с 10 000 чужденци, за да сподели техните истории с милиони хора в Интернет. 29-годишният фотограф и създател на сайтът „Хората на Ню Йорк“ не се поколеба да последва една своя идея и да я превърне в нещо смислено.

Stanton започва да снима нюйоркчани и гости на града през ноември 2010г., като така създава една от най-големите некорпоративни онлайн общности. „Хората на Ню Йорк“ има близо милион и половина фенове във Facebook, повече от 33 000 последователи в Twitter и редовно получава няколко хиляди бележки за всяко мнение в Tumblr.

Кулминацията на усилията на Brandon беше вчера (15 октомври), когато издаде книга. Тя е озаглавена, разбира се, „Хората на Ню Йорк“ и е компилация от най-доброто, заснето от Stanton, като включва и още 75 невиждани до сега портрети.

„Хората на Ню Йорк“ не е в резултат на някаква мислена предварително идея. Просто започнах и нещата се развиха. В началото пътувах из различни градове и просто снимах, споделяйки ги ги в моята лична Фейсбук страница. След като пристигнах в Ню Йорк, помня, че първото ми впечатление беше за целия този народ там. Така се роди и името“, споделя Stanton.

 
 
Коментарите са изключени за Човекът зад „Хората на Ню Йорк“