Чесново хлебче

| от |

Днес нашите приятели от www.359food.bg представят подробно и изчерпателно как да си приготвите вкусно чесново хлебче.

1560388_713554385373993_1729436035856290226_n
Продукти

1 ч.ч. топла вода
1 с.л. мед
1 пак. активната суха мая
1 ч.л. сол
3 ч.ч. брашно
мазнина омасляване
1/2 ч.ч. чесново масло
сирене Чедар или по избор

Инструкции

В голяма купа се разбърква вода, мед и мая заедно. Нека мая постои 5 минути.
6351920497_55b80168fc
След като мая е активна се разбъркват в солта и брашното. След като тестото започва да се отлепя от стените и купата изглежда да е доста чиста, оставете го за 5 минути в машината за месене на тесто.
6351920561_017a97b318
След 5 минути, тестото трябва да е гладко. Намажете купата и тестото с малко мазнина. Покрийте с найлон или кухненска кърпа и оставете да втасва 1 час или докато удвои размера си.
6351920669_665f4b852d1
Тестото се нарязва на две равни части. Оформят се две дълги франзели. Покрийте с найлон и оставете да втаса втори път за 30 минути. Загрейте фурната до 200 градуса. След като фурната е загрята, сложете хляба във фурната и печете 20 минути.
6351947783_f2ff8ff205_z
Междувременно нарежете сиренето на тънки филийки и стопете маслото. Извадете хляба от фурната след 20 минути и с четка намажете отгоре – разтопеното масло, в което сте наситнили и чесън.

6352691082_a4596436b5_z

Пече се още 5-7 минути или докато хляба започва да е златисто кафяв.
6351948035_f33daae3b5_b
Нарежете на тънки филийки и с четката намажете в отворите чесново масло и запълнете с парче сирене. Пече се още 3-5 минути или докато сиренето се разтопи напълно.
6351948117_c3a1865e77_z

Сервирайте топло 🙂

6352691404_b3c5cf8385_b

 
 
Коментарите са изключени за Чесново хлебче