Ченалова обеща разкрития за Цветанов и шестте „Не!“

| от chronicle.bg |

Румяна Ченалова обеща да оповести неизвестна информация във връзка с делото срещу бившия вътрешен министър Цветан Цветанов за шестте „Не“, с които е спряно разпоредено от съда СРС срещу бившия началник на РЗБОП във Велико Търново Орлин Тодоров.

Първо Цветанов беше осъден на 4 години затвор, но след това втората инстанция оправда втория в ГЕРБ. Чака се решение на ВКС, след което Ченалова ще прецени дали да разкрие информацията, която знае – именно за първата осъдителна присъда на Цветанов.

„Тогава може би ще си дадем отговор на въпроса защо сега Алексей Петров и на много други въпроси“, коментира Ченалова пред журналисти пред Столичното следствие.

Тя бе извикана като свидетел по досъдебно производство, но твърди, че разследващите са отказали да й обяснят какво е естеството му. Ченалова добави, че са й задавани най-различни въпроси, включително и за записите „Яневагейт“, както и за други дела, които е водила.

По-рано Цветанов коментира, че не се разпознава в репликата „Цецо натиска яко“ в разговора между Ченалова и бившия председател на Софийския градски съд Владимира Янева.

Цветанов допълни, че от началото на съдебните дела срещу него не е поддържал никакви контакти с Янева, с която преди това са били семейни приятели

Ченалова коментира, че е редно да бъде разпитана и Янева, а също така да се изискат разпечатки от мобилните оператори, за да се изясни имало ли е например разговори между нея и главния прокурор, председателя на ВАС, членове на ВСС, не само около началото на делото „Червей“ през януари и февруари тази година, а и преди това.

Уволнената съдийка прогнозира, че едва ли това ще се случи заради липсата на интерес на всички замесени да излезе наяве истината.

 
 
Коментарите са изключени за Ченалова обеща разкрития за Цветанов и шестте „Не!“