Челси най-накрая би, Арсенал катастрофира срещу УБА

| от chronicle.bg |

Челси се върна на победния път и след три поредни загуби във Висшата лига, взе минимален успех с 1:0 у дома срещу Норич.

Диего Коща отбеляза единственото попадение за тима на Жозе Моуриньо, като това е едва третия гол за испанския нападател през настоящия сезон в Премиършип.

Победата ще изкачи Челси с едно място нагоре – на 15-ото, като лондончани вече имат 14 точки след 13 изиграни кръга.

Един от лидерите в класирането преди началото на този кръг – Арсенал – катастрофира като гост на Уест Бромич Албиън.

„Артилеристите” загубиха с 1:2, въпреки че поведоха в 28-ата минута след гол на Оливие Жиру с глава.

Освен загубата, Арсен Венгер претърпя и още един удар – Франсис Куклен се присъедини към вече препълнения лазарет на Арсенал. Френският полузащитник бе заменен принудително в 14-ата минута. На негово място влезе Микел Артета, който впоследствие щеше да се превърне във водеща негативна фигура за „артилеристите”.

Джеймс Морисън изравни резултата в 35-ата минута, след като бе изпуснат точно от Артета при едно центриране в наказателното поле. Пет минути по-късно, испанецът си отбеляза нелеп автогол.

Арсенал натискаше през цялото второ полувреме, дори получи правото да изпълни дузпа, но Санти Касорла пропусна от бялата точка. Испанецът се подхлъзна в най-неподходящия момент и прати топката над напречната греда.

Загубата означава, че Арсенал остава с равни точки с Манчестър Сити преди дербито между „гражданите” и Ливърпул и на една зад изненадващия лидер Лестър.

Най-интересното, което се случи по другите терени, бе поредният гол на Джейми Варди. Английският нападател се разписа веднъж при победата с 3:0 на Лестър над Нюкасъл като гост.

С това попадение, Варди изравни рекорда на Рууд ван Нистелрой от 10 поредни кръга, в които се е разписвал. Иронично, Варди ще има възможност и да изпревари холандеца следващата седмица, когато „лисиците” приемат не кого да е, а бившият тим на Ван Нистелрой – Манчестър Юнайтед.

А с победата си днес, Лестър оглави и класирането във Висшата лига, излизайки начело в класирането с 28 точки, на една пред Юнайтед и на две пред Сити и Арсенал.

Както по всички стадиони в Англия, преди началото на всички двубои този уикенд, звуча химна на Франция в памет на загиналите по време на терористичните актове в Париж миналия петък.

 
 
Коментарите са изключени за Челси най-накрая би, Арсенал катастрофира срещу УБА