Частно училище за астронавти

| от |

Американската компания “ Waypoint 2 Space“ обучава първия набор в Първото в света „Частно Училище за Астронавти“.

076c550425ec3d07e23ce226d9ed63a4

Учебната програма ще бъде изпълнена отначало докрай в Космическия център „Линдън Джонсън“ в NASA. Автор на обучаващата програма и глава наWaypoint 2 Space е Кевин Хийз той подчертава, че в обучението ще бъдат използвани най-добрите в света тренировъчни комплекси и апаратури.

За участниците в програмата ще бъдат подбрани едва 300 човека, като първите занятия с тях са планирани за април 2014.

Имайки предвид ограничените места за тренинг лагера, компанията предоставяща обучението, прибира пълната такса още при регистрацията на желаещите да станат астронавти. Само неделно участие в курса ще им струва 45 000 долара. За тази немалка сума, слушателите ще узнаят основите на астронавтиката и ще получат като подарък реален костюм и куртка на пилот в американска совалка.

Screenshot_1

Освен това, са набелязани още два курса за тези, които са пожелали да напреднат на друго, по-високо ниво в обучението. Само че за тях цената още не е оповестена.

По думите на Кевин Хийз, програмата за обучение, разработена от „Waypoint 2 Space“, е получила 100% одобрение от „Федералното Авиационно Управление“ на САЩ.

Щом е одобрено от такова високо ниво – честито на печелившите!

И както е казвал Нийл Армстронг, стъпвайки на Луната, но не на печелившите, а на някой си Липински: „Честито, г-н Липински“.

Никой от колегите му, или от персонала в базата пред мониторите, не е разбрал какво точно има предвид Армстронг. От центъра в Хюстън няколко пъти са го подпопитвали какво бърбори, но Нийл не е предоставил отговор на никого. Едва няколко години по-късно, Армстронг все пак решил да освети фразата:

„Когато бях малко дете, играех бейзбол и топката отиде в двора на съседите. Прескочих оградата, за да я взема. Чух съседите как се караха. Госпожа Липински викаше на мъжа си: „Орален секс? Искаш орален секс? Ще получиш орален секс, когато съседкото хлапе стъпи на луната!“.

Какво ли ще кажат новоизпечените астронавти, курсисти на „Waypoint 2 Space“, стъпвайки например на Луната?

Ще видим това съвсем скоро….

 
 
Коментарите са изключени за Частно училище за астронавти