Cьомга с плодово алиоли и картофен конфит

| от |

Необходими продукти:
200 г сьомга филе
1 голям картоф
5-6 ск. чесън
2 жълтъка
сокът от 1 портокал
1 круша
шепа грозде
зехтин
лют червен пипер
сол
свежа салата

Начин на приготвяне:
Овкусяваме сьомгата със сол и черен пипер, нарязваме я на кубчета и запичаме леко в тиган. В баня от зехтин сипваме необелените скилидки чесън и нарязания в желаната от нас форма картоф. Конфитираме на темперетура под 120°С. Когато омекнат чесънът и картофът, ги изваждаме. Отделно сваряваме плодовете заедно със сока от портокал, след което ги пасираме. Правим алиоли от конфитирания чесън, жълтъците и пюрето от плодове, като на лека струйка сипваме и зехтина.

Презентация:
Нареждаме кубчетата от сьомга и декорираме с конфитираните картофи и парченца портокал. Поръсваме със сол и лют червен пипер. Сервираме със свежа салата и заливаме с плодовото алиоли.

 
 
Коментарите са изключени за Cьомга с плодово алиоли и картофен конфит

Повече информация Виж всички