БСП иска касиране на изборите в София

| от chronicle.bg по БТА |

БСП иска касиране на изборите в София и оставка на ОИК-София, съобщи Калоян Паргов – председател на Градския съвет на БСП в София и водач на листа за общински съветници, който заедно със съпартийци беше на протест пред Столичната община.

Предстои да подадем жалби в Административния съд, тъй като разполагаме с конкретни доказателства за опорочаване на изборите, каза Паргов. По думите му в много секции в столицата има разминаване между броя гласували и броя на бюлетините. Например гласували са 199, а в секцията са намерени 208 бюлетини, посочи Паргов, цитиран от БТА.

Според него преференциите не са били правилно преброени, дори са били спестени, а в зала „Арена Армеец“ 90 на сто от протоколите са били неизрядни и се е наложило „резултатите да бъдат нагласявани, за да излязат контролите“.

От БСП-София са на мнение, че резултатът от изборите за кмет на район „Изгрев“ е подправен. „Те ни взеха балотажа“, каза Паргов. Според него минимум 4-5 хиляди гласа са отнети от БСП в този район чрез фалшификации и манипулации, което е поне още един мандат в Столичния общински съвет. Ще пуснем отделна жалба в Административния съд за касиране на изборите в „Изгрев“, съобщи Паргов.

По данни на ЦИК в район „Изгрев“ на балотаж отиват ГЕРБ с 39,44 процента и Реформаторския блок с 16,89 процента. Резултатът на „БСП лява България“ в „Изгрев“ е 16,73 процента.

 
 
Коментарите са изключени за БСП иска касиране на изборите в София