Британците вече не приготвят чай или кафе за колегите си

| от |

Добрата стара британска традиция да се приготвят чай или кафе за колегите отмира, пише в. „Дейли експрес“, позовавайки се на резултатите от проучване, направено сред 2000 души по случай годишната инициатива „Голямата почивка за чашка“.

coffee-maker-2

Като основна причина да загърбят тази човеколюбива практика жителите на Острова посочват липсата на достатъчно време в натовареното им професионално всекидневие. И въпреки че пият по пет чаши чай или кафе дневно, поданиците на нейно величество вече приготвят ободряваща напитка само за себе си в службата.

Резултатите от проучването показват, че традицията най-често загърбват офис мениджърите – близо половината от анкетираните служители казват, че шефът никога не им е приготвял чаша чай или кафе.

Една трета от служителите са също толкова „лоши“ и правят ободрителни напитки само за себе си, без да предлагат на колегите си. Мнозина дори прибягват до хитрини, за да се спасят от приготвянето на чай или кафе за всички – изчакват колегите си да станат от бюрото или ги дебнат кога сами ще си направят. Най-големите тарикати дори умишлено правят негодни за консумация чай или кафе, за да не ги молят повторно колегите да приготвят и за тях.

Организаторите на годишната инициатива „Голямата почивка за чашка“ казват, че британските служители пропускат много, загърбвайки добрата стара традиция, тъй като приготвянето на чай или кафе за всички в офиса прави работната среда по-хармонична, дава възможност за изграждане на по-успешни професионални взаимоотношения и подобрява концентрацията на трудещите се.

 
 
Коментарите са изключени за Британците вече не приготвят чай или кафе за колегите си