Британците са изхарчили над 1 милиард лири за домакински уреди,вдъхновени от кулинарните предавания

| от |

Вдъхновени от известни кулинари и телевизионни готварски предавания, британците са изхарчили над 1 милиард лири през изминалата година за домакински уреди, пише в. „Дейли експрес“, позовавайки се на резултатите от проучване, направено от сайта за пазаруване Bespoke Offers сред 2000 души.

Само през изминалата година са продадени 34 милиона артикула за кухненско оборудване, което означава, че кухните на Великобритания вече приютяват 163 милиона миксера, сокоизтисквачки, блендери и скари. Най-желаният домакински уред, посочен от 31 процента от британците, е микровълновата фурна. Над една четвърт от жителите на Острова притежават уред за готвене на пара.

С машина за сладолед разполагат 1,6 милиона домакинства. „Чудесно е да разберем, че британците обичат да готвят. Кухненските джаджи са неизменна част от съвременната кулинария“, казва Дейвид Херик от сайта, поръчал проучването. Допитването показва още, че най-вдъхновяващият нацията кулинар е Джейми Оливър, следван от Найджела Лоусън.

С БТА

 
 
Коментарите са изключени за Британците са изхарчили над 1 милиард лири за домакински уреди,вдъхновени от кулинарните предавания