Бразилия победи Хърватия на старта на Световното първенство

| от |

Бразилия победи Хърватия с 3:1 в първия мач от Световното първенство. С два гола за домакините на Мондиала се отчете нападателят на Барселона Неймар.

10441448_892980370717811_6325509217987926375_n

Бразилия владееше повече топката през първите минути на мача, но Хърватия създаде по-опасни положения в началото на двубоя.

В 8-ата минута нападателят Ивица Олич игра с глава, но ударът му мина встрани от вратата на Жулио Сезар. Само три минути по-късно защитникът на Бразилия Марсело си отбеляза автогол. Олич центрира, а Никица Йелавич отклони топката, след което бранителят на Реал (Мадрид) я вкара в собствената си врата. Това е първият автогол в 20-те участия на Бразилия на световни първенства.

В 21-ата минута Неймар преодоля Ракитич, но след това хърватските защитници успяха да изчистят топката. Кълбото попадна в Оскар, който не успя да вкара. В 27-ата минута Неймар получи и първия жълт картон в мача. Нападателят на Барселона удари с лакът халфа Лука Модрич. Две минути по-късно Неймар изравни резултата. Голмайсторът вкара топката след далечен удар, а топката се удари в страничната греда преди това.

В 69-ата минута Бразилия получи правото да изпълни дузпа. Хърватският тим оспорваше решението на съдията, който отсъди 11-метров наказателен удар след като нападателят Фред симулира задържане от страна на защитника Деян Ловрен. При изпълнението на дузпата Неймар не сбърка и направи резултата 2:1. Това беше 33-ият гол за футболиста в 50 мача за Бразилия, който в 88-ата минута беше заменен от Рамиреш.

Давид Луиш пропусна да вкара трети гол за Бразилия, след като ударът му мина встрани от вратата.

В 82-ата минута съдията отмени гол на Хърватия заради нарушение на Олич срещу вратаря Жулио Сезар.

В добавеното време на мача Оскар вкара трети гол за Бразилия.

Селекционерът на Хърватия Нико Ковач беше възмутен от решенията на японския съдия Юичи Нишимура, който даде пресилена дузпа за домакините при 1:1, а Неймар отбеляза за 2:1. Реферът допусна и други грешки, помагайки на бразилците.

„Ако това е дузпа, не трябва повече да играем футбол. Нека да играем баскетбол. Това е срамно. Работим усилено, стигаме до световното първенство, а след това идва съдия, който не е достоен за мачове от подобен ранг. Разочарован съм. Имах чувството, че този съдия свири по едни правила за нас и по съвсем други за Бразилия. Няма никакъв смисъл да се играе, тъй като това е позор. Логото на ФИФА демонстрира респект, респект и за двата тима. Какъв странен ден. Ако ние продължаваме така, ще настане цирк“, заяви Ковач.

„Оставихме не добро, а отлично впечатление. Мисля, че дори имаше дузпа срещу Олич, която не бе дадена. Играчите са паднали духом, но съвсем скоро ще бъдат по-добре. С тази игра имаме място в елимининациите“, завърши Нико Ковач.

Селекционерът на националния отбор на Бразилия Луис Фелипе Сколари подкрепи съдията Нишимура заради решението му да даде дузпа в полза на „селесао“, Бразилия победи Хърватия с 3:1 в мача на откриването на Мондиал 2014.

„Милиони зрители не са видели дузпата? А съдията я видя! Според него има нарушение. Решенията се взимат от съдията. Щом той така е преценил, значи има дузпа и аз съм съгласен с него. Моите играчи играха добре в трудна ситуация. Не е по силите на всички до обърнат мач, след като е допуснал гол в първия си мач на световно първенство на своя територия. Получихме помощ от феновете, които бяха фантастични“, заяви Сколари след мача.

Звездата на националния отбор на Бразилия Неймар беше обявен за играч на мача, след като вкара два гола за „селесао“ при успеха с 3:1 над Хърватия в мач от Група „А“ на Мондиал 2014, съобщава официалния сайт на ФИФА.

„Получи се по-добре, отколкото очаквах. Естествено, надявах се да стартираме с победа, но да вкарам два гола в първия мач – това е неизмерима радост“, заяви Неймар.

Церемонията по откриването на Световното първенство по футбол в Бразилия на „Арена Коринтианс“ в Сао Пауло беше разделена на три части, всяка от която представи тематични символи за страната и завърши с изпълнение на официалната песен на Мондиала.


Brazil vs Croatia 3-1 ~ All Goals & Highlights… by mka4ads

 
 
Коментарите са изключени за Бразилия победи Хърватия на старта на Световното първенство