Бразилец може да е на 126 години

| от |

Син на роби, който още ходи без бастун и си хапва добре четири пъти на ден, може да е най-възрастният човек, живял на Земята, след като беше установено, че е роден през 1888 г., съобщи в. „Дейли експрес“.

Bauru.8

Жозе Агинелу Дос Сантуш живее в дом за възрастни хора в Бауру, Бразилия. Според издаденият му неотдавна акт за раждане той е роден на 7 юли 1888 г., т.е. трябва да е на 126 години.
Ако документът е автентичен, той поставя рекорд по дълголетие, като задминава французойката Жан Калман, родена през 1875 г. и починала през 1997 г. на 122 години.

Най-дълголетният мъж на Земята е японецът Джироемон Кимура, починал на 116 години през юни миналата година.
Жозе Дос Сантуш не се е женил и няма деца. Той яде предимно ориз и боб. Всеки ден пуши по кутия цигари. Работил е в плантация за кафе. Роден е два месеца след премахването на робството в Бразилия в селище на роби в гр. Педра Бранка в Североизточна Бразилия.

Актът си за раждане Дос Сантуш получава миналия месец, след като цял живот е живял без документи. Група експерти установяват датата му на раждане като проучват миналото му и го
разпитват за най-ранните му спомени. Той успява да опише идеално селището за роби. Домът за възрастни хора, където живее, се надява да успее да осигури доказателства, че той е
най-възрастният човек, живял на Земята, чрез датиране с въглерод-14, въпреки че това е доста скъпо.

С БТА

 
 
Коментарите са изключени за Бразилец може да е на 126 години