Борисов – водач на листите в София и Пловдив

| от |

Националният предизборен щаб на ГЕРБ обяви водачите на листите на партията за участие в предсрочните парламентарни избори на 5 октомври, предаде репортер на БГНЕС.

Лидерът на партията Бойко Борисов е водач на листата в 25-ти МИР София и в Пловдив-град, а зам.-председателят на ГЕРБ и председател на предизборния щаб Цветан Цветанов повежда листите във Велико Търново и Благоевград.

„Подходът, който сме приложили е да заложим на кадри, които могат да оправдаят доверието на избирателите и с професионализма и всеотдайността им да постигнем целите, които си поставяме – силно дясно-центристко управление и депутати около или над 121“, обяви при представянето председателят на предизборния щаб Цветан Цветанов.

Ето и водачите:

31-ти МИР Ямбол – Иван Чолаков

30-ти МИР Шумен – Любомир Христов

29-ти МИР Хасково – Делян Добрев

28-ти МИР Търговище – Дарин Димитров

27-ми МИР Стара Загора – Лиляна Павлова

26-ти МИР София-област – Ивайло Московски

25-ти МИР София – Бойко Борисов

24-ти МИР София – Румяна Бъчварова

23-ти МИР София – Александър Ненков

22-ри МИР Смолян – Даниела Дариткова

21-ви МИР Сливен – Десислава Танева

20-ти МИР Силистра – Милена Дамянова

19-ти МИР Русе – Пламен Нунев

18-ти МИР Разград – Валентин Василев

17-ти МИР Пловдив-област – Методи Андреев

16-ти МИР Пловдив – Бойко Борисов

15-ти МИР Плевен – Цецка Цачева

14-ти МИР Перник – Вяра Церовска

13-ти МИР Пазарджик – ген. Стоян Тонев

12-ти МИР Монтана – Десислава Атанасова

11-ти МИР Ловеч – Корнелия Маринова

10-ти МИР Кюстендил – Кирил Калфин

9-ти МИР Кърджали – Цвета Караянчева

8-ми МИР Добрич – Румен Иванов

7-ми МИР Габрово – Цветомир Михов

6-ти МИР Враца – Петя Аврамова

5-ти МИР Видин – Ивайло Московски

4-ти МИР Велико Търново – Цветан Цветанов

3-ти МИР Варна – Лиляна Павлова

2-ри МИР Бургас – Ивелина Василева

1-ви МИР Благоевград – Цветан Цветанов

Цветан Цветанов обясни, че при реденето на листите е следван стремежът да има равнопоставеност между мъже и жени. При самите водачи има лек превес за мъжете, но в целите листи е търсен баланс 50:50. „Заложили сме много на представителност от всички етноси в България“, подчерта Цветанов, като целта е ГЕРБ да защити позициите си на най-голямата партия и партията, която дава шанс на всички български граждани за професионална реализация, обясни той.

„С тези водачи и с тези листи ще можем действително да спечелим изборите и да имаме втори управленски мандат“, изрази увереност Цветанов. По думите му, за всяка една партия е изключително важно какъв е авторитетът на нейния председател и когато той е една от най-уважаваните политически личности и когато тази партия е най-одобряваната политическа формация, това е резултат на силния екип и на изградените кадри, които ГЕРБ може да предложи в местната и изпълнителната власт. „Поради тази причина ГЕРБ винаги е настоявал за мажоритарен елемент в изборите. Всеки би могъл да се реализира поотделно, но ние залагаме на колективната игра и екипната работа“, подчерта Цветанов.

Запитан дали ГЕРБ е готова да управлява заедно с Патриотичния фронт между НФСБ и ВМРО, Цветанов отвърна, че това, което е видял от НФСБ е, че те ще са партията, която ще подкрепя всяка една принципна политика в интерес на България и няма значение коя партия е формулирала това предложение. „Ние ще предложим основните си приоритети, програмата на ГЕРБ ще намери много припокриване с някои от намеренията на други формации и се надявам в следващия парламент нашите политики да бъдат подкрепяни от колкото е възможно повече парламентарно представени партии“, каза той. „ГЕРБ прави национални политики, за развитието на регионите и България и ще се стремим да върнем перспективата за европейска интеграция, а не за проекти като Евразия, която други формации чертаят“, обясни още той.

На въпрос дали партията му е готова да приеме условията на Реформаторския блок за подписване на следизборното споразумение Цветан Цветанов отвърна, че когато спечелиш изборите мандатът се дава на най-голямата партията и тя предлага кабинет, който трябва да получи одобрение от парламента. „Не бихме участвали в разговори, в които се поставят безпринципни условия. Трябва да следваме демократичните правила и принципи, а те минават през парламентарни избори. Българските избиратели са тези, които ще ни поставят условия, които искат да бъдат реализирани“. По думите му не е нормално партия, която разчита на доверието на 150..

 
 
Коментарите са изключени за Борисов – водач на листите в София и Пловдив

Повече информация Виж всички