Борисов: Утре или ще върна мандата, или ще предложа кабинет

| от |

Утре или ще върна мандата, или ще предложа кабинет. Това каза лидерът на ГЕРБ Бойко Борисов и кандидат за министър-председател, след като държавният глава Росен Плевнелиев му връчи мандата за съставяне на правителство, предаде репортер на БГНЕС.

Борисов каза, че днес му предстоят още срещи и разговори с Реформаторския блок и Патриотичния фронт и ще вземе решение.

Оценката за една политическа партия се дава на избори. Когато ние имаме повече от две от другите парламентарни групи, събрани заедно, не виждам какво поражение сме понесли, коментира Борисов.

Ако има някакво задкулисие, което може да състави правителство извън ГЕРБ, ще го разбера днес, подчерта Борисов. ГЕРБ не желае подкрепата на ДПС за правителство утре. Затова моля ДПС да не гласуват утре за правителството. Както всички декларират, че са за правителство, на преговорите поставят условия, при които не може да се състави правителство, подчерта лидерът на ГЕРБ. РБ поставят условие за ПФ да участват в правителство. ДПС заявяват че при участие на ПФ няма да ни подкрепят. БСП също не ни подкрепя. Всички декларират, че искат правителство, а залагат препъни камъни, коментира той. / БГНЕС

 
 
Коментарите са изключени за Борисов: Утре или ще върна мандата, или ще предложа кабинет