Борисов: Бежанската криза тепърва започва

| от chronicle.bg |

Загрижеността на хората от Европейския съюз е огромна, защото всичко това, както вече беше отчетено, сега започва“. Това каза пред bTV министър-председателят Бойко Борисов.

„Трябва да признаем, че пазим надеждно границите си. За това целия бежански поток минава през Турция“, категоричен е премиерът.

По думите му, различни служби докладват, че тези, които са били в бежански лагери в Ливан и Йордания, разпродават имуществото си, за да си търсят нова родина, и това е нечувана трагедия за човечеството.

Според него има много въпросително около произхода на бежанците, защото едва 40 % от тях са сирийци. „Моя отговор е, че когато се получи наводнение, реката повлича всички след себе си“, обясни той.

Като са научим да работим като германците, и нашите държави ще станат привлекателни, коментира Борисов предпочитаните от бежанците цели като Германия и Швеция.

Той се оплака, че срещу него действали медии-бухалки, които изкарали, че искал България да стане гореща точка за бежанци. „Те си пишат някакви неща, после сами си отговарят“, смята премиерът. По думите му това било сериозна атака, целяща да го уязви.

 
 
Коментарите са изключени за Борисов: Бежанската криза тепърва започва