Бонд е убил сина на Ем?

| от |

Една година след премиерата на Skyfall професор Стивън Картър (професор по право в Йейл) решава, че сега, без да разваля синопсиса на филма, може да обясни теорията си, че главният злодей, Силва, всъщност е син на Ем (Джуди Денч).

Ключовото доказателство на професорът е, че съобщението, което Силва (Хавиер Бардем) изпраща на Ем преди експлозията в централата на МИ6 съдържа анаграма, че той е осиновеният син на Ем. Оригиналното съобщение „THINK ON YOUR SINS“ професорът предполага, че e анаграма за „YOUR SON ISNT IN HK“

Във филма, дори след експлозията в МИ6 Ем изобщо не мисли за Силва и изпраща Бонд да го търси. Освен това, когато Силва говори с Бонд той я нарича многократно „mommy“

Теорията на Картър е следната:

„Защо сценаристите ще си мълчат и няма да кажат на публиката, че Силва е арестуван в Хонконг и че все още смятат, че е в затвора там, вместо да кажат, че е прехвърлен в Китай, както и би се случило с британски шпионин? Второ, защо враждата на Силва към Ем е толкова лична и пълна и пълно с моменти на ужасна мъка? И трето, защо след като обеща отмъщение – и през целият филм го търси – той не можа да я убие в кулминационната сцена?

Изведнъж всичко това има смисъл. Силва, за който се смяташе, че е в Хонконг, вероятно е осиновен син на Ем, но син. Защо осиновен? Защото иначе не няма да разберем коментара на Ем до Бонд, че сираците са най-добрите новобранци. Да, Бонд е сирак, но тъжният поглед на Ем докато казва това, ни кара да мислим, че става дума за някой друг“, обяснява професорът.