Бойните изкуства на севернокорейската армия

| от |

Направено за домашна употреба, видеото трябва да убеди севернокорейците, че тяхната армия е готова за всякакви заплахи. Не е проблем, ако видеото се появи в чужбина, където ефектът ще е да изплаши враговете.

armiq

Тези перформанси Северна Корея е взаимствала още преди време от китайската армия, която от своя страна наследява от панаирите из страната, където традиционно се правят демонстрации на вушу. (Днес шоуто вушу обикновено е съпроводено с кратка оперета, някаква реч на няколко местни държавни служители, споменаване на всички спонсори и малко техно).

Разликата е, че вече се отказаха от тези „представления“, защото китайските генерали признават, че „чупенето на тухли с глава няма никаква употреба във военното време.“

Що се отнася до самото видео, всички изпълнения в него са изключително реалистични и не са за подценяване. Трошене на камъни, керемиди и удар с брадва в корема.

Обяснението за издръжливостта е техниката за укрепване на тялото, която е една от основите на азиатските бойни изкуства. Това включва непрекъснато дългосрочно удряне на определени части на тялото, докато там не се умъртвят нервите и войникът спре да усеща болка.

 
 
Коментарите са изключени за Бойните изкуства на севернокорейската армия