Бойко Борисов за гонките: Родителите да си влязат в ролята

| от chronicle.bg |

Родителите на участниците в гонките трябва да поемат своята отговорност. Това заяви премиерът Бойко Борисов след трагедията в Лесидрен, когато двама тийнейджъри загинаха под гумите на неразумни шофьори.

От началото на годината по пътищата са загинали 17 деца, отчитат от МВР.

„Тези, които карат вечерно време по пътищата и полицията ги преследва от едно място на друго, за да предотврати организираните гонки, те също имат родители вкъщи”, заяви Борисов. По-интересно ми е кой родител позволява детето му да отиде там. Кой родител?, пита се премиерът,, цитиран от „Фокус“ и БТА.

Според него участниците в гонките подготвят колите си предварително и родителите им виждат това. Майките, бащите, бабите и дядовците им ги гледат. Къде са им децата посред нощ? И защо карат така?”, коментира още Борисов.

Той заяви,че не е възможно на всеки участък от пътя да се поставя денонощен патрул, който да пази мястото.
„Искате ли да приложим репресия, да накараме полицията да бъде по-твърда с тези хора и да видите по сутрешните блокове, че ще бъде „Държавата, децата, те отишли да се повозят, а някой ги тормозел“. Това ли искате? Да си влязат родителите в ролята“, заяви Борисов.

Попитан трябва ли да бъдат променени законите, за да се предотврати войната по пътищата, Борисов каза, че не може всеки ден законите да бъдат променяни, защото „ще станат халваджийски тефтери„. Никой закон не позволява карането с превишена скорост, допълни той.

Бойко Борисов каза, че е разрешил на МВР през този месец да изкара полицаите по пътищата, за да спират нарушителите.

 
 
Коментарите са изключени за Бойко Борисов за гонките: Родителите да си влязат в ролята